Altijd eerlijke prijzen geen extra kosten
Topkwaliteit Meer dan 20 jaar ervaring
Onderhoud Uw vloer als nieuw!
Offerte aanvragen
Prijzen inclusief btw ;)

Benieuwd naar onze Tapis parketvloeren?

De meest traditionele parketvloer! Tapis betekend op z’n Frans gezegd; tapijt. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 á 10 mm dik en 71 mm breed (ook leverbaar als 90 en 120 mm) als een soort “tapijt” op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïk eiken gelijmd en gespijkerd.

Meer informatie over de Tapis vloer

Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald. De latjes liggen “koud” tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer wordt op zijn beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer met als groot voordeel dat de vloer onzettend stil is. De echte Tapisvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes, al vallen ze soms nauwelijks op. De vloer moet na het leggen geschuurd, gevoegd (met voegenkit en houtstof) en afgewerkt worden. Hierbij heeft u keuze uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals was, hardwaxolie of lak.

Patronen

Tapis kan worden gelegd in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een volledig zelf verzonnen patroon.

Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

Vloerverwarming

Tapis leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Vraag ons naar de mogelijkheden en de voor vloerverwarming geschikte houtsoorten.

Maak nu een afspraak

Wij verwelkomen u graag bij ons in de showroom of komen geheel vrijblijvend bij u thuis.

Bekijk ook onze andere producten!